Tokey Kedai Kasut Yang Sombong

Assalamualaikum semua,

Entry kali ini waalid nak kongsi satu cerita yang berlaku semalam dekat bandar Kuala Terengganu. Waalid cuba menolong kakak waalid yang sarat mengandung untuk mencari sepasang kasut. kasut yang sesuai untuk seorang ibu mengandung,tapak yang hanya tinggi 1 inci .

Pusat Kasut DIAMOND(baca BENGONG) Sogo

Nak dijadikan cerita, berlegar-legarlah waalid dan isteri serta anak-anak sambil berjalan2 untuk mencari sepasang kasut itu, Lepas satu kedai ke kedai yang lain kami mencari. Sampai ke satu kedai kami nampak ada pattern yang sesuai dan saiz yang padan dengan kakak, waalid cuba la snap gambar untuk dihantar ke kakak sblm beli,manalah tahu kalau dia tak berkenan..

Tiba-tiba tauke dia datang dan marah jangan ambik gambar,pastu waalid cakaplah yang nak beli kasut tak dapat datang sebab uzur mengandung. Dia tetap xnak bagi kerjasama...dia cakap kalau nak beli beli sahajalah,tidak boleh ambil gambar..dia cakap lagi itu law kedai dia,erkk...pernah ada ka undang-undang macam ini?

Kalau nak cakap ambil gambar untuk tiru design ke ape ke, dah tu kalau waalid beli kemudian snap gambar untuk disebar tak ke sama tu...ce fikir..ce fikir..(dok dang nok mikir waalid..haha), last-last, walaupuan ada yang berkenan, waalid angkat punggung dan terus blah dengan sekarung bebelan tak puas hati...haha

Apa pun, kawan2 yang ada di Terengganu, jom boikot kedai dalam gambar di atas tu, tauke tak mesra alam, tidak pandai layan pelanggan, dia layan vvvvvvvvvvvip je kotttt...huhu

p/s: rupenye dah ramai yang kena kat situ bila waalid post kat group anak Terengganu...huhu...

Permata : Tirai 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apa khabar kawan2 semua?diharap semuanya sihat sokmo hendakNya. Sudah agak lama sesawang ini dibiarkan usang tanpa coretan, ternyata hari demi hari sentiasa dikejar dek waktu yang semakin lama dirasakan semakin singkat..


Tahun 2014 telah melabuhkan tirainya,2015 menjelma dengan pelbagai tragedi dan juga bencana yang bertimpa-timpa. Semuanya adalah ujian Allah Taala kepada kita. Yang ditimpa bencana Allah telah menguji mereka dengan kesabaran di atas bencana yang berlaku,manakala yang tidak ditimpa bencana pula diuji oleh Allah dengan bagaimanakah sikap mereka apabila melihat saudara-saudara seislam mereka yang dalam kesusahan.

Mudah-mudahan ujian Allah ini akan meningkatkan persaudaraan kita dan juga meningkatkan iman serta taqwa kita kepada Allah Azza Wajalla. Sama-samalah moga2 Allah sentiasa melebarkan belas kasihanNya kepada kita semua.aamin

Sekadar ini dulu buat waalid mengambil semangat untuk kembali aktif dalam dunia blog ini..huhu..nanti kalau ada masa nak melawat rakan2 yang sudah lama tidak dijenguk..agak2 mereka juga pun bersawang macam blog waalid???..kiki..gurau je..sekian..wallahua'lam

ILMAM TRG : RAYUAN SUMBANGAN PROGRAM KEM BINA INSAN ILMAM '14

Assalamualaikum.
RAYUAN SUMBANGAN PROGRAM KEM BINA INSAN ILMAM '14
Ilmam Terengganu Original akan mengadakan Kem Bina Insan ILMAM '14 (program persediaan pelajar yang akan melanjutkan pelajaran ke Mesir);
Pada 26, 27 & 28 Jun 2014 di Chalet Yunie, Rusila.
Kos bagi membiayai keseluruhan program adalah RM3,500 (tempat, makanan dll).
Oleh itu, ILMAM menyeru agar semua pihak dapat menghulurkan sumbangan bagi menjayakan program tersebut DEMI KESINAMBUNGAN PEWARIS ULAMA.

Sumbangan boleh disalurkan melalui;

Akaun Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) - 13017010826146 atas nama Bimbingan ILMAM.

Sumbangan hendaklah dimaklumkan jumlahnya @ terus melalui Ust Abdullah Haris bin Zakaria +60145155577 (Bendahari Program).

Jutaan terima kasih atas sumbangan dan komitmen kalian semua.

Yang Menjalankan Amanah;

Mohd Riduan bin Abu Bakar
Pengarah
Kem Bina Insan '14
ILMAM Terengganu


P/S : kalau kawan-kawan ada yang rezkinnya lebih dan ingin menambah saham akhirat,dipersilakan untuk membantu dan menderma agar program yang dirancang dapat berjalan dengan baik dan lancar...

Siiru 3ala Barokatillah!

Jangan Pakai!



Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-80 yang bersidang pada 1 - 3 Februari 2008 telah membincangkan Hukum Menggunakan Barangan Yang Mempunyai Lambang Agama Lain . Muzakarah telah memutuskan bahawa orang Islam adalah dilarang menggunakan barangan yang mempunyai lambang agama lain seperti salib sekiranya lambang-lambang tersebut dinyatakan secara zahir dan jelas.

Majlis Fatwa Kebangsaan.

via : Ustaz Azhar Idrus ( Original )

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -