Posted by : Waalid Al-Marbawi Nov 30, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apa khabar sidang pembaca semua? dah lama waalid tak update blog ini, bukan saja dah bersawang, bahkan ber'hutan belantara' dah..haha

Sebagai salam mesra untuk posting waalid kali ini, waalid nak review sikit berkenaan sebuah kedai gunting yang femes dengan nama Matt Barbershop. Kedai Matt Barbershop ini adalah sebuah kedai gunting yang sedang berkembang maju di negeri Terengganu ini. Setakat hari ini, perniagaan Matt Barbershop ini telah memiliki empat(4) cawangan di empat buah daerah di Terengganu.

Antara 4 cawangan yang telah di buka ialah :Matt Barbershop ini merupakan salah sebuah perniagaan yang dimajukan dan dikembangkan oleh anak tempatan Terengganu yang berasal dari Batu Enam, Kuala Nerus. Mutu, kualiti serta layanan yang mesra pelanggan salah satu faktor perniagaan Matt Barbershop ini.

Waalid sudah beberapa kali mengunjungi kedai gunting Matt Barbershop ini terutamanya di cawangan ketiga,iaitu cawangan Padang Midin. Menggunakan moto "Anda Pasti Kacak" bukan hanya sekadar moto yang dicanangkan, mutu hasil kerja pekerja-pekerja Matt Barbershop sangat bertepatan dengan moto nya.

Baru-baru ini pula, waalid diberi tugas untuk membangunkan satu weblog Matt Barbershop oleh kerana adik waalid merupakan salah seorang daripada kakitangan Matt Barbershop ini. Agak kekok dan janggal setelah lama tidak bermain dengan koding2 blog tiba-tiba kena pula buat blog untuk sebuah perniagaan. Oleh itu, waalid mulakan blog mereka dengan menggunakan domain blogger sahaja bagi memudahkan adik waalid belajar menggunakan blog.Semoga dengan berkat kesabaran,kejujuran dan kerjasama dikalangan kakitangan Matt Barbershop bakal memajukan lagi perniagaan mereka di masa akan datang. Setiap usaha yang ikhlas, sabar dan menepati syarak pasti akan menemui kejayaan. Cumanya lambat atau cepat sahaja yang membezakan.

Ayuh sama-sama membantu anak tempatan untuk menggapai kejayaan lantas memberi kebanggaan kepada kita atas kejayaan anak jati melayu!!!

{ 2 Tembakan... read them below or Comment }

  1. same here, blog kami pun baru semalam tgk selepas beberapa bulan x jenguk, btw Tahniah Matt Barbershopp, semoga terus berkembang maju.. in sha Allah

    ReplyDelete
  2. wah... Alahamdulillah... tahniah Matt Babershop... semoga sntiasa maju jaya.. semoga Matt Babershop sentiasa di bwh lindungan Allah S.W.T. jom semua para pembaca blog atau artikel ni kita sokong Matt Babershop... Hihihi.. Selamat maju jaya..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -