Posted by : Waalid Al-Marbawi Jan 15, 2015

Assalamualaikum semua,

Entry kali ini waalid nak kongsi satu cerita yang berlaku semalam dekat bandar Kuala Terengganu. Waalid cuba menolong kakak waalid yang sarat mengandung untuk mencari sepasang kasut. kasut yang sesuai untuk seorang ibu mengandung,tapak yang hanya tinggi 1 inci .

Pusat Kasut DIAMOND(baca BENGONG) Sogo

Nak dijadikan cerita, berlegar-legarlah waalid dan isteri serta anak-anak sambil berjalan2 untuk mencari sepasang kasut itu, Lepas satu kedai ke kedai yang lain kami mencari. Sampai ke satu kedai kami nampak ada pattern yang sesuai dan saiz yang padan dengan kakak, waalid cuba la snap gambar untuk dihantar ke kakak sblm beli,manalah tahu kalau dia tak berkenan..

Tiba-tiba tauke dia datang dan marah jangan ambik gambar,pastu waalid cakaplah yang nak beli kasut tak dapat datang sebab uzur mengandung. Dia tetap xnak bagi kerjasama...dia cakap kalau nak beli beli sahajalah,tidak boleh ambil gambar..dia cakap lagi itu law kedai dia,erkk...pernah ada ka undang-undang macam ini?

Kalau nak cakap ambil gambar untuk tiru design ke ape ke, dah tu kalau waalid beli kemudian snap gambar untuk disebar tak ke sama tu...ce fikir..ce fikir..(dok dang nok mikir waalid..haha), last-last, walaupuan ada yang berkenan, waalid angkat punggung dan terus blah dengan sekarung bebelan tak puas hati...haha

Apa pun, kawan2 yang ada di Terengganu, jom boikot kedai dalam gambar di atas tu, tauke tak mesra alam, tidak pandai layan pelanggan, dia layan vvvvvvvvvvvip je kotttt...huhu

p/s: rupenye dah ramai yang kena kat situ bila waalid post kat group anak Terengganu...huhu...

{ 2 Tembakan... read them below or Comment }

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -