Posted by : Waalid Al-Marbawi Sep 1, 2012

Orang cakap,tak baik dengki dengan rezeki orang..tapi kalau main tipu dalam sesuatu pertandingan,sudah tentu ramai yang tak puas hati..kan?

hem..kan baru2 ni waalid ade join satu pertandingan yang dibuat oleh KBBUTV3,contest gambar hari raya,contest yang dibuat berakhir dengan kontroversi..kesian plak kat admin KBBUTV3 tu,ramai yang tidak puas hati dengan keputusan yang dibuat. Tapi benda dah jadi,apa nak kata?tanggunglah pemenang tu dosa 'kering' dan kalau duit rm300 tu dibuat utk makan,maka tumbuhlah daging yang haram dalam tubuh badannya akibat penipuan yang dibuat.

Al-kisahnya,si pemenang ini,ntah nama ape,waalid xusahlah mentionkan kat sini, telah membuat aplikasi autolike kat gambar dia hingga jumlah like pada gambarnya sebanyak 1k lebih...memang comfirmlah menang..huhu..

Tak apelah,semua dah terjadi,namun,pada pendapat waalid,semua itu boleh diperbetulkan oleh admin, kalau dia mahu berlaku adil dan telus. pihak penganjur mempunyai hak untuk membatalkan kemenangan si 'dia' apabila terbukti dia telah melakukan penipuan. Entahlah,waalid sangka baik admin tidak tahu akan hal ini.

Yang lepas biarlah lepas,tapi yang akan datang beringatlah agar pisang tidak berbuah dua kali.

sekian bebelan waalid untuk kali ini..wallahua'lam


p/s:maaf kalau ada yang terawang2an...huhu...

{ 8 Tembakan... read them below or Comment }

  1. aiyooo..macam-macam..
    er baru tahu ada autolike..
    xpe waalid, sabar jela ye.. (^^,)

    ReplyDelete
  2. harap walid bersabar..ada hikmah disebaliknya..:) mga2 insan tersebut terbka hati dan insaf..

    ReplyDelete
  3. mcm3 kan sekang neh walid punya laa nak menang? hadoiiii.rm300 jer pun, kalau rm ribu2 tak tau apa lagi yang dorang2 neh sanggup buat.

    ReplyDelete
  4. owh... mcm pernah tengok apps tu... sekejap je like naik kalau gune tu....

    My recent post : Tragedi 31 Ogos 2012, Operasi JAWI (Video)

    ReplyDelete
  5. pernah dgr pasal tuh. tp xprnah tahu nak guna cmne? huhu

    ReplyDelete
  6. oh orang tu. kebetulan facebook dia saya friends dengan dia.
    ada baca juga pasal benda ni. :D

    ReplyDelete
  7. betul tu.. memang admin ada kuasa untuk membatalkan kemenangan tu.. tu la masalah kalau ada peraduan yang mengutamakan LIKE ni. pasti ada juga manusia yang tak jujur akan menyertai.

    ReplyDelete
  8. Datang sini dari segmen Blogger Aktif #2 : Ogos hingga Disember 2012 Kak Mia!

    Salam Perkenalan

    http://suzlinazreena.blogspot.com/

    (^_____________^)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -