Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 13, 2013


Pagi ini waalid terbaca satu post yang amat menjentik ulu hati, sangat terkesan dengan nasihat dan peringatan yang diberikan. Tidak dinafikan, semenjak akhir-akhir ini, industri hiburan dari Korea amat menarik minat muda-mudi tidak terkecuali dari negara kita.


Sekiranya kita menonton drama ataupun movie daripada negara-negara luar seperti movie Inggeris,Jepun,Korea dan sebagainya,sudah tentu kita memerlukan 'subtitle' atau sari kata bagi memuaskan diri kita dalam menghayati sesebuah drama atau cerita.

Namun, bagi kita yang bergelar ISLAM, apakah kita aplikasikan konsep ini dalam kehidupan kita yang bergelar MUSLIM ketika kita membaca dan menghayati Al-Quran. Ramai di kalangan kita yang membaca nya namun berapa ramaikan yang berusaha memahami dan membuka tafsir sebagai menghayati makna-makna yang diungkapkan dalam Al-Quran?

Jadi, untuk persediaan menghadapi Ramadhan kali ini,sama-samalah kita perbanyakkan mentadabbur ayat-ayat Al-Quran agar kita tidak termasuk dalam orang-orang yang rugi. Semoga kita dirahmati olehNya..In Syaa Allah.

{ 4 Tembakan... read them below or Comment }

  1. huhu..wabak korea dah merebak admin..sedih juga tengok budak2 remaja ni fanatik yang melampau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye..xsalah kalau kita nak berhibur..tapi biar kena dengan gaya kita sebagai muslim dan menjaga adab serta akhlak kita..semoga kita tidak tergolong dalam golongan yang terlalu mengagungkan artis..

      Nauzubillah...

      Delete
  2. Saya langsung tak minat korea. tak pernah layan cerita atau muvie dia Anyway thanks waalid untk ingatan ni, Haah lagi beberapa hari je kan nak puasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah kalau tak minat..kalau minat pun tak salah..jangan over je..hehe..:D

      Delete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -