Posted by : Waalid Al-Marbawi Aug 5, 2012

PEMBERITAHUAN : post ini akan kekal sehingga 5 Ogos,sila lihat list [.:: Rugi Terlepas Nie Tau ::.] untuk membaca posting terkini..terima kasih..^_^

Alhamdulillah,sudah masuk fasa ke dua bulan Ramadhan,bagaimana dengan tingkatan amalan kita semua?harap tidak lagi berada di takuk yang lama. Sekurang-kurangnya Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramdhan yang sebelumnya.

Ini merupakan kali pertama waalid membuat segmen untuk bloglist. Bloglist Ramadhan yang dibuat oleh abg ben sedikit sebanyak menambah kenalan dan mengeratkan hubungan sesama blogger.sebab itulah waalid terdetik nak buat segmen ini.

InsyaAllah waalid cuba meletakkan langkah2 yang paling mudah dan senang untuk dibuat oleh sahabat-sahabat.

Ini Kad Jemputan Bloglist Ogos..ngee~



Cara-caranya :
  1. Buat satu entry yang bertajuk : "Segmen : Bloglist Ogos Permata Perjuangan"
  2. Letakkan banner di atas(kad jemputan) dalam entry sahabat2 tadi dan linkkan ke entry waalid ini.
  3. Setelah siap,letakkan link entry sahabat2 tadi di ruangan komen entry ini.
  4. Bagi yang belum follow blog waalid,jemputlah follow & kalau tidak keberatan,like fanpage Permata. [ini terpulang] 
  5. Siap..simple kan..hehe
Tarikh tutup segmen ini adalah sehingga 5 OGOS 2012

Hem..harap2nye segmen yang waalid buat untuk kali pertama ini adalah yang sudi men'join'kan dirinya..hhuhu

{ 46 Tembakan... read them below or Comment }

  1. Ok done...
    http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2012/07/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  2. Ain tag waalid tuk segmen ni
    http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2012/07/segmen-tambah-follower-blog-sampai-1000.html

    ReplyDelete
  3. good luck..teringin jugak nak join nih..;)

    ReplyDelete
  4. Assalam.. hai sahabat baru~ Salam Ukhuwah :]
    Saya join sini..
    http://butangkekunci.blogspot.com/2012/07/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  5. insyALLAH nanti sya join...moga mendapat sambutan yer...

    ReplyDelete
  6. Salam..join sini
    http://diaryofmizzain.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  7. Join...

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  8. salam Walid..Taqiee dah Join...:)

    http://taqieeummu.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalid...mana list nye..xde pon..huhuhuhu

      Delete
  9. Salam..kte join :)
    http://deary-ainn.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  10. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    salam alaik! ana join ...

    ReplyDelete
  11. join...

    http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  12. Salam waalid..sy join.. :D

    http://nadiaelena.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  13. http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    join..

    ReplyDelete
  14. yang join sebelum komen waalid ni,sudah waalid letakkan link mereka dalam bloglist agustus..kalau tertinggal sila maklumkan..Jzzk!..

    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. taqiee dah check..xde la waalid..
      kat mana yea list tu...

      Delete
  15. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    walid iman dh join..kim salam ngn puteri walid 2 ^_^

    ReplyDelete
  16. dah join..http:;//ummi-balqis-suhana.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. silap taip..http://ummibalqis-suhana.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html..saya join..

      Delete
  17. hye...dh join! ^^
    http://ellychris.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  18. joined

    http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  19. bismillah , Nurul nak join jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://sayaeesya.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

      Delete
  20. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan_4.html

    ReplyDelete
  21. http://kisahemasputih90.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum,walid..
    Jaja nk join jugak segmen nie.

    http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    jempot walid join segmen Jaja juga.. :)

    http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-august-by-jaja-sutera.html

    ReplyDelete
  23. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  24. gadis kenit join sama :)

    http://chikimaruko.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  25. utk yang join sebelum komen ini..sudah waalid linkkan link mereka dalam bloglist..kalau ada yang tertinggal..sila respon ye..^_^

    ReplyDelete
  26. mia join.... support waalid...

    http://www.mialiana.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  27. dah join ^_^

    http://atinbiah.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  28. join

    http://karimahabdhamid.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    tq

    ReplyDelete
  29. http://misskpoppers.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  30. hihii, saya join sini.

    http://shahirahridwan.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  31. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    joined!

    ReplyDelete
  32. join.. :D

    http://ajoschannel.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  33. baby join ye, maaf penyertaan lewat ;)

    http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah..done join..
    n iela dah jadi fllower ke 464 :)

    http://ielai2aq.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  35. Joined!

    http://applehijaulife.blogspot.com/2012/06/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  36. As Salam, datang sini join segmen waalid http://www.sembangcyber.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete
  37. salam..ala,terlepas pulak.baru dapat tau segmen ni dari blog sembang cyber..

    ReplyDelete
  38. http://sjelfworld.blogspot.com/2012/08/segmen-bloglist-ogos-permata-perjuangan.html

    ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -