Posted by : Waalid Al-Marbawi Jan 16, 2012

Gambar suspek : seorang pelajar USM
Saya terbaca dalam Malaysiakini(MK) berkenaan seorang pelajar ditahan polis akibat mengeluarkan ungkapan atau ugutan 'bunuh' terhadap Perdana Menteri malaysia, Datuk Seri Najib Razak dalam facebooknya seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas.

Macam-macam yang berlaku sekarang,bagi saya,kemungkinan ayat yang ditulis di FB pelajar itu menggambarkan kemarahan dan ketidakpuashatian terhadap pemerintahan PM sekarang ini. dan bukan betul-betul mahu letupkan helikopter yang akan dinaiki oleh PM..

Jika difikir dari segi logik..takkanlah orang nk bunuh orang,dihebah-hebah dan diwar2kan untuk pengetahuan umum..amat tidak bijaklah jika dia berbuat demikian.apapun,kita tunggulah keputusan siasatan Polis nanti..Semoga pihak polis dapat membuat keputusan yang baik,insyaAllah.

Satu perkara lagi yang menjadi tarikan kepada saya ialah Notis Saman yang dikeluarkan terhadap dua orang blogger yang saya menganggap sangat over dalam sudut 'kebebasan bersuara' di laman webnya dengan menggunakan kata-kata kesat dan lucah serta terdapat artikel-artikel yang berunsur fitnah.

Mereka yang saya maksudkan ialah PAPAGOMO dan PARPUKARI, boleh lihat berita berkenaan notis saman mereka di (sini)

Sebagai peringatan bersama,gunakanlah kemodenan dan kemudahan masa kini,khususnya media massa,alam maya untuk kita menjalankan 'AMAR MAKRUF DAN NAHI MUNGKAR' serta menyampaikan maklumat yang benar lagi tepat kepada semua lapisan. Tidak kiralah berbeza pandangan mahupun parti politik.

Sememangnya,setiap apa yang kita buat,yang kita tulis...semuanya akan dikira kelak di hadapan Allah Taala.

Pada pandangan saya,mungkin sebab inilah,ramai yang mengambil jalan selamat dengan menggunakan laman blog,facebook,twitter dan sebagainya dengan perkara-perkara yang berlegar rutin harian masing-masing. Tiada masalah,cumanya biarlah berpada-pada. Jangankan apa yang di dalam 'kain' kita juga diceritakan untuk pengetahuan umum. Kan tidak elok..


Akhir kata, sama-samalah kita gunakan kemajuan yang kita kecapi sekarang untuk meninggikan kalimah 'LA ILAHA ILLALLAH' dan juga untuk memartabatkan ISLAM di persada dunia,insyaAllah.

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -