Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 15, 2011

37 NGO Sepakat Tolak Perhimpunan BERSIH.

14 Jun 2011 11:17PM

KUALA LUMPUR 14 Jun - Sebentar tadi satu perjumpaan tertutup di antara 37 Badan Bukan Kerajaan (NGO) Melayu telah diadakan di Stadium Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru di sini.
Kesemua NGO yang terlibat akhirnya bersepakat mengeluarkan kenyataan menentang Demonstrasi BERSIH yang dianjurkan oleh Pembangkang.
Demonstrasi besar-besaran ini nyata dianggap akan menggugat keselamatan orang awam di samping memalukan Negara yang akan memberi kesan terhadap Ekonomi Negara.
Perbincangan Meja Bulat ini diketuai oleh Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali. Antara NGO yang turut terlibat adalah Gerakan Anti Penyelewengan Selangor (GAP) dan Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS).


sumber : http://www.klpos.com/news/2011/06/14/10.html

*****************************************************

Alfaqir xfaham ngan kerajaan Malaysia..knp nk menyekat sangat perhimpunan BERSIH ni...rsenye berdasarkan pengalaman lps2..perhimpunan BERSIH ni perhimpunan aman...mgkin disebabkan politik tanah air terkesan dan trauma dengan kebangkitan Islam di timur tengah menyebabkan kerajaan menganggap perhimpunan nanti akan menimbulkan huru hara..kenapa TAKUT?kalau anda berada di pihak yang benar...nah..izinkan sahaja..
kan negara kita negara DEMOKRASI...kenapa perlu ada sekatan kebebasan?...

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -