Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 14, 2011

Menara berkembar setinggi 30 tingkat, yang bakal menjadi mercu tanda bandar ini, akan dibina di sebuah kawasan
seluas 16.2 hektar di Kuala Terengganu.

Setiausaha Kerajaan negeri Datuk Mazlan Ngah berkata menara berkembar, yang menelan belanja beratus juta ringgit itu, akan menempatkan pejabat Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) dan pejabat Yayasan Terengganu.

"Secara dasarnya kerajaan negeri sudah bersetuju membina dua menara di bandar dalam Rancangan Malaysia Ke-10," katanya kepada pemberita selepas pelancaran pelan strategik Yayasan Terengganu di Kuala Terengganu hari ini.

Mengenai pelan strategik Yayasan Terengganu, beliau berkata Yayasan Terengganu akan menjadi badan berkanun pertama di Pantai Timur mengadakan kerjasama dengan Arkib Negara.
gambar : sekadar hiasan


Selain itu, Yayasan Terengganu akan memberi tumpuan dalam sektor pendidikan anak anak negeri terutamanya bidang doktor pakar.

Tahun ini, katanya Yayasan Terengganu akan menghantar seramai 150 calon untuk mengikuti kursus kedoktoran di beberapa negara termasuk Mesir, Rusia, Ireland dan Indonesia.sumber : malaysiakini
**********************************************************

Alhamdulillah,bertambah maju negeri kesayanganku nanti..tapi Alfaqir lebih suka kalau duit yang banyak untuk kos pembinaan bangunan itu dikhususkan untuk mengadakan usaha menyebarkan kefahaman Islam kepada semua rakyat terengganu. Kerana hakikat kemajuan yang sebenar ialah yang bersifat kemajuan diri dalam mendekatkan diri kepada Allah S.W.T. dan bukanlah semata-mata kemajuan bangunan-bangunan....

Selain itu, Yayasan Terengganu akan memberi tumpuan dalam sektor pendidikan anak anak negeri terutamanya bidang doktor pakar.
Tahun ini, katanya Yayasan Terengganu akan menghantar seramai 150 calon untuk mengikuti kursus kedoktoran di beberapa negara termasuk Mesir, Rusia, Ireland dan Indonesia.


Ya,nampaknya bidang kedoktoran makin mendapat perhatian yang melimpah ruah,alfaqir menyeru kepada adik2 yang akan meneruskan pengajian kedoktoran,gunakanlah sepenuhnya kelebihan yang diberikan ke jalan yang sebetulnya..


tidakkah ada di sana pihak yang ingin menumpukan perhatian kpd golongan yang belajar agama?mungkinkah sudah nasib golongan agamawan yang sering menjadi 'anak tiri' kepada pihak-pihak tertentu..tidak mengapalah,sedangkan setiap perkara yang kamu lakukan akan dipertontonkan di akhirat kelak..nanti sama-samalah kita lihat kebobrokan dan kejelekan yang sudah kalian lakukan terhadap golongan agamawan..wallahua'lam

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -