Posted by : Waalid Al-Marbawi Jul 17, 2013

Setiap perkara semestinya ada pasangannya. Lapang pasangannya sibuk, Senang pasangannya susah, kaya pasangannya miskin. Begitu juga sihat,pasangannya adalah sakit.

Waalid mendapat satu komen untuk me'review' satu post blogger ni,namanya eda. Beliau memohon kita untuk sama-sama mendoakan kesejahteraan sepupunya yang terlantar kat hospital akibat kemalangan.

blog eda : http://edaeri.blogspot.com/2013/07/review-sambil-berdoa-please.html

إنا لله وإنا اليه راجعون



Takziah di atas musibah yang berlaku ke atas mangsa dan keluarga beliau. Saudara yang kemalangan ini mempunyai tanggungjawab yang besar terhadap keluarganya. Mengikut tulisan eda dalam entrynya mengatakan sepupunya ini adalah pengganti tempat arwah ayahnya setelah arwah meninggal dunia ketika mereka kecil lagi.

Apapun, semoga sepupu eda ini kembali sihat seperti sediakala dan tiada musibah yang berat terjadi kepada keluarganya. Sama-sama aaminka doa ini :


اللهم رب الناس أذهب البأس اشفِ أنت الشافي لا شفاء إلا شفاؤك ، شفاء لا يغادر سقما نسأل الله العظيم رب العرش العظيم أن يشفيه

p/s : walaupun kita tidak kenal saudara ini, lupakah kita dengan sabda Nabi yang menggalakkan kita untuk mendoakan saudaranya 'fi zhohril ghaib'?mudah2an apa yang didoakan akan diganjarkan doa para malaikat ke atas kesejahteraan kita.in syaa' Allah!

{ 11 Tembakan... read them below or Comment }

  1. Semoga saudara kita ini dikembalikan kesihatannya seperti sediakala.. Insha Allah.. Amin..

    ReplyDelete
  2. Amin3 ya rabbal alamin..
    Terima kasih walid sudi sama-sama doakan buat dia.
    Semoga Allah berkati hidup kamu:')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama..

      Aaamin ya robbal 3alamiin..:)

      Delete
  3. moga2 beliau sembuh kembali.. amin.

    p/s : PM NAL alamat Waalid, nak post kad raya.. :)

    ReplyDelete
  4. singgah dari blog Eda.. ada juga review psl ni.. kesian kan.. moga sepupu eda ni cpt sembuh.. amin.. oh ye, sy dah lama follow blog ni. now sy add google+followers tu ye. ;)

    ReplyDelete
  5. moga dipermudahkan dan semoga kembali semboh...amiin

    ReplyDelete
  6. semoga saudara kita ni cepat sembuh...

    p/s: membalas kunjungan kat blog ni...

    ReplyDelete
  7. semoga saudara ini kembali dapat nikmat kesihatan...amin..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -