Posted by : Waalid Al-Marbawi Aug 9, 2012

Alhamdulillah,kita masih diberi kesempatan oleh Allah untuk sampai hingga ke saat ini di bulan Ramadhan ini..dah masuk hari yang ke 21(Mesir) / 20(M'sia)...berapa ramai yang tidak sempat menghabiskan Bulan Ramadhan kerana dijemput mengadap Allah Taala..kalau diberi kesempatan untuk kita bertanya kepada mereka,sudah tentu jawapan mereka ialah :

" Kalaulah aku tahu ini ramadhan terakhirku..aku tidak akan sia-siakannya dengan perkara yang tidak bermanfaat..."

credit gambar : sini
Bulan Ramadhan hanya berbaki tidak lebih dari 10 hari lagi..bagaimanakah keadaan dan tingkatan amalan kita?


Hem....Kalaulah kita tahu..Andai ini adalah Ramadhan terakhir kita..nescaya kita akan bersegera dalam melakukan kebaikan..

Kalaulah kita tahu..ini adalah Ramadhan yang terakhir buat kita..nescaya kita akan melakukan suruhan Allah dan meninggalkan laranganNYA..yang tidak tutup aurat pastinya akan bersegera menutup aurat(bukan balut)..yang tidak pernah bersedekah..tentunya tangan tidak lokek untuk menghulurkan sumbangan..

Yang jarang-jarang menyapa al-Quran tentunya sentiasa bersahabat dengannya..Yang selalu meninggalkan solat,nescaya merengek-rengek meminta diampunkan segala dosa-dosa yang lalu..

Andainya ini ramadhan terakhir buat kita..

credit gambar : sini

Andainya ini ramadhan terakhir buat kita..


 

Hah...dah tahu andai ini Ramadhan yang terakhir..tunggu apa lagi??pergilah buat amal kebajikan..dok mengadap sini lagi buat hape???!huhu{ 4 Tembakan... read them below or Comment }

 1. Mohon semoga ini bukan ramadhan yang terakhir sebab banyak lagi kekurangan diri untuk mengadap DIA

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tp kalau ajal sudah tiba.tidak akan dipercepatkan sesaat mahupun diperlambatkan walaupun sesaat...sebab itulah perlu sentiasa bersedia...huhu

   Delete
 2. Semoga kita mendpt rahmat dari bulan yg penuh dgn kebaikan ini. Dan semoga ramadhan ini bknlah ramadhan terakhir buat kita. Thanks for sharing.

  ReplyDelete

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -