Posted by : Waalid Al-Marbawi Jul 14, 2011

Laporan jam 01:42 pagi, waktu Palestin/Mekah
Jam 12:42 pagi, waktu Mesir
(kemaskini jam 02:41 pagi, waktu Mesir)

GAZA - Seorang wanita Palestin tercedera lewat malam tadi berikutan terkena serpihan peluru yang ditembak oleh pesawat tempur zionis ke arah sasarannya berhampiran stesen pelincir di jalan Yafa, Hayyu Tufah, timur bandar Gaza.

Jurucakap Jawatankuasa Tertinggi Bantuan Cemas di Gaza, Adham Abu Salmiah mengesahkan kejadian berkenaan dan wanita Palestin yang cedera telah dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut.

Menurut pemberita Safa, pengeboman dari pesawat zionis mengakibatkan saliran paip utama terjejas dan air melimpah keluar ekoran mengalami kebocoran.

Serang lagi sekali

Setelah dua jam berlalu, pesawat tempur zionis mengebom semula di lokasi yang sama di Hayyu Tufah. Saksi berkata, satu letupan besar natijah dari pengeboman di lokasi yang menjadi sasaran.

3 serangan roket

Jelas Safa, pengeboman zionis di Gaza sebaik sahaja 3 serangan roket Palestin gugur di salah sebuah penempatan zionis, Sdot Negev serta mengakibatkan sebuah rumah warga haram terjejas dan satu lagi serangan roket gugur di kawasan lapang Sha'ar Hanegev lewat malam tadi, 12/07/2011. Kedua-dua lokasi sasaran serangan roket terletak di barat Naqab(selatan tanah jajahan 1948).

Sewaktu laporan ini diterbitkan, tiada lagi mana-mana kumpulan sayap senjata Palestin mengakui melancarkan serangan roket. Bagaimanapun, media Israel, Haaretz dan Ynet terus menuduh ia adalah roket Qassam merujuk kepada sayap tentera gerakan HAMAS meskipun serangan roket baru-baru ini diakui oleh kumpulan salafi, jamaah 'Tauhid Wal-Jihad' yang menolak tempoh tenang(gencatan senjata seketika) sepertimana yang disepakati 13 sayap tentera, antaranya Al-QASSAM(sayap tentera HAMAS), SARAYA AL-QUDS(sayap tentera JIHAD ISLAMI), ALWIYAH NASEER SALAHUDDIN, KATAIB AL-WATANIAH dan lain-lain lagi.

Walaubagaimanapun, 13 sayap tentera ini memberi petunjuk bahawa akan menyerang balas jika rejim zionis bertindak sedemkian. Sumber 13/07/2011, web berita Safa.ps dan arkib maklumat

http://map2street.blogspot.com/2011/07/cedera-dalam-pengeboman-zionis-di-gaza.html

Permata © : Ya Allah,Kau selamatkanlah Ummat Islam di Palestin..kau berikanlah mereka kekuatan untuk menghadapi golongan yahudi laknatullah!amin...

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -