Posted by : Waalid Al-Marbawi Jul 19, 2011

GENTING HIGHLANDS - Orang ramai diminta bekerjasama dengan polis bagi menyerahkan rakaman video berkaitan perhimpunan haram pada 9 Julai lepas untuk dijadikan bukti sama ada terdapat dakwaan polis bertindak ganas semasa menyuraikan perhimpunan itu.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata, kerjasama itu perlu bagi membolehkan polis mendapat gambaran sebenar kejadian yang berlaku setelah banyak pihak mendakwa berlaku kekasaran polis semasa menangani perhimpunan itu.[ baca lagi ]


**************************

Nampaknya pihak polis mula mengambil tindakan yang boleh dikatakan berakal. Tetapi sepatutnya pihak polis awal-awal lagi mengambil tindakan sebegini apabila mendengar tohmahan-tohmahan yang didakwa oleh orang ramai.

Namun,selepas mengeluarkan kenyataan yang pelbagai dan mempertahankan institusi polis,barulah nak meminta bukti dari orang ramai? tidakkah tindakan itu nanti akan memakan diri sendiri,tapi tidak mengapalah,asalkan pihak polis ingin menyiasat perkara ini,sudah menjadi satu perubahan yang baik.

em...agak2,apa tindakan polis kalau ternyata kebenaran yang polis menggunakan kekerasan untuk menghuraikan pendemo-pendemo bersih tempoh hari ye?

"Polis ingin tahu tohmahan itu benar ataupun tidak. Bagaimanapun tohmahan yang disiasat itu tidak termasuk kejadian di Hospital Tung Shin, Pudu" katanya.

PERSOALAN : yang ini saya amat pelik ni,kenapa tidak termasuk hospital tu?sedangkan banyak video yang membuktikan pihak polis menembak ke arah hospital tu?

apapun,sama-samalah nantikan apakah keputusan selepas ini.

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -