Posted by : Waalid Al-Marbawi Jul 8, 2011Sahabat-sahabat yang dihormati,sy ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan TOK GURU ini yang mengeluarkan fatwa berkenaan bersih dan juga mengata tidak manis kepada TGHH dan TGNA...sangat kecewa dengan golongan agama seperti ini,adakah TOK GURU ini benar-benar tok guru pondok atau hanya diada-adakan untuk membuat rakaman dan memberi fatwa.

mungkin boleh kaji balik berkenaan kalam-kalam beliau yang agak menimbulkan persoalan di benak fikiran kita terutamanya sy sendiri.

Isu yang dibawa antaranya berkenaan isu timur tengah antaranya Isu di Mesir,beliau ini mengatakan yang selepas thaurah,mesir masih kacau bilau,dari manakah sumber itu?setahu sy yang sedang berada di sini,tiada lagi kacau bilau yang berlaku dan rakyat hidup dengan aman serta kebebasan rakyat tidak lagi dicengkam oleh pemerintah..rakyat boleh menyuarakan pandangan dan pendapat kepada pemerintah,itulah demokrasi.

kedua,berkenaan isu negara lain yang dikatakan semakin parah,apa puncanya?tidak lain tidak bukan kerana kedegilan pemerintah yang gilakan kuasa bukan?jadi xkanlah rakyat juga yang salah.

ketiga,dikatakan perhimpunan bersih akan membawa huru hara,benda ni dh banyak yang diulas oleh pucuk pimpinan BERSIH dan juga mereka-mereka yang benar benar faham akan tujuan BERSIH.

Wallahua'lam..

Permata © : video di atas,dinasihatkan dengar boleh..tapi cuba check balik kata-kata beliau,sekian.

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -