Posted by : Waalid Al-Marbawi Jul 1, 2012

Bismillahirrahmanirrahim..
Dengan keadaan internet yang ngok ngek..ngok ngek macam siput sedut(dapat HP ni kan dalca?hihi),waalid menggagahkan dan menyabarkan jugak diri untuk memenuhi jemputan segmen oleh Dalca,uiks..dalca pun ade blog jugak tuu..hehe..jangan marah ek..



!!HANYA 6 BLOGLIST YANG BERTUAH!!(insyaAllah waalid antaranya...:P)


Wajib
1.Buat satu entry bertajuk "Segmen Dalca : Bloglist July"-done2.Letakkan gambar diatas di dalam entry anda.-done
3.Perlukah Follow blog ni?ikut atas individu  tpi ia dikira HP (high priority)-done
4.Kena tag x?? Itu pon atas individu tapi ia juga dikira HP.-erkk...


Tambahan
Jawab 3 Soalan ini dientry anda,soalan ini adalah untuk meletakkan diri anda sebagai HP
1.Soalan Umum : Siapakah Presiden Baru Mesir ? Dan calon dari Parti Mana?
Jawapan : IR Doktor Muhammad Mursi,Daripada Calon Ikhwanul Muslimin,Parti Hurriyah Wal3adalah(FJP)....pssst,waalid sempat solat jumaat bersamanya di Masjid Al-Azhar baru ni(29 jun 2012)-tinggi HP ni..kiki

 2.Soalan Logik : Antara Spain dan Italy negara manakah yg anda rasa bakal juara EURO 2012??Dengan kemengan berapa gol??
Jawapan : Itali 2 : 0(sebab Italy main best...err,yeke?)
 
 3.Soalan Ilmiah : Siapakah orang pertama yg menyebut kalimah اما بعد (Amma Ba'd)
Hint: Antara 25 Rasul...
Jawapan : Saidina Wa Habibina Rasulillah Shallallahu 3alaihi Wasallam


 Jika anda tidak dapat menjawab salah 1 soalan ataupun semuanya tidak mengapa..join jer,kita lihat pada priority anda yg lain,selain itu sebagai tanda berkenalan..dalca akan melawat balik dan komen-mengomen..


Baca
 1.Segmen ini bermula sekarang sehingga 2 July 2012(Setelah tiupan wisel terakhir EURO)
2.Setelah siap semuanya, letakkan link entry anda diruangan komen dalca(bukan blog waalid ni..huhu).

Apa Yang Best Dalca tawarkan?
1.6 Blogslist akan diletakkan didalam blog ini selama sebulan
2.Krew Dalca akan bw ke blog anda setiap hari
3.Menambahkn follower anda
4.Setiap entry akan dikomen
5.Menambahkn UV anda!!


pssst : waalid tag semua sahabat2 yang sudi join,maksudnya kamulah..yang sedang baca blog waalid ni...hihi..^_^

{ 12 Tembakan... read them below or Comment }

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -