Posted by : Waalid Al-Marbawi May 10, 2012

Filem Al-Azhar keluaran New Media Production House menceritakan dan memberi gambaran kepada sidang penonton sejarah asal usul pembinaan Masjid Al-Azhar dan Universiti Al-Azhar Assyarif dimana merupakan elemen penting dalam penyebaran ilmu agama.

Filem sebanyak empat episod ini juga memuatkan ulasan daripada para pembimbing Universiti Al-Azhar seluruh Mesir dan juga Syeikh2 Azhar yang terkemuka seperti Al-Fadhilatussyeikh Usamah Sayyid Al-Azhari.

Filem ini saya kira harus ditonton oleh semua Abnaaul Azhar sebagai menambahkan ilmu pengetahuan berkenaan sejarah tempat pengajian kita. Kalau membaca kitab sejarah,pastinya sesuatu yang berat dan cepat meengantuk kan,kalau lihat filem,insyaAllah cepat faham dan mudah ingat..insyaAllah...^_^

Kepada sahabat-sahabat yang ingin menonton filem ini bolehlah download menggunakan Internet Download Manager atau Youtube Downloader.
Link download di atas adalah dari video youtube.

Semoga bertambah ilmu kalian..:)...

***************
p/s : kalau ada subtitle Melayu kan best..bleh orang kat Tanah Air sama-sama tonton filem ni..ada yang sudi terjemah x?kalau ada yang sudi..ajak saya juga ye..nak ambil pengalaman juga..hehe...:P

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -