Posted by : Waalid Al-Marbawi May 9, 2012

"Dato : Aduuhhh! 150, 000 rakyat turun menghadiri perhimpunan BERSIH. Di Jepun, Perancis, America, Korea, Australia dan diseluruh dunia. Mekkah pun ada?!

Penasihat Politik (PP) : Jangan bimbang Dato'. This is a very good news! I have a brilliant idea!

Dato : What do you mean? Apa idea kamu!


PP : Mekkah equals to Muslim. America akan menyerang negara-negara Islam, tapi tidak sama sekali akan menyerang Mekkah. Jika mereka menyerang Mekkah, seluruh negara Islam akan bersatu, dan kemarahan penganut muslim akan memuncak.If Mekkah represents Muslim, then kita akan manfaatkan this situation untuk membangkitkan kemarahan rakyat Muslim di Malaysia. Pabila rakyat Muslim (yang kebanyakannya Melayu) marah, maka Pakatan akan hilang sokongan dan undian dari masyarakat Melayu.

Dato : Good idea! But how?

PP : Dato keluarkan kenyataan rasmi kepada kerajaan Arab Saudi supaya mereka memberi perhatian terhadap gambar yang tersebar di internet tetapi jangan dihebohkan. Biar ia nampak seperti kerajaan Arab Saudi sendiri yang bertindak. Dato' katakan bahawa kita memohon maaf dan menyesal atas apa yang berlaku. Dato' katakan juga bahawa Dato mengutuk perhimpunan BERSIH di Madinah kerana ia satu perhimpunan yang jelik, seperti perhimpunan-perhimpunan lain di negara-negara yang dilanda arab spring. Ia tidak lain dan tidak bukan adalah gerakan menentang kerajaan yang sah, yang didalangi oleh pihak-pihak tertentu (kemungkinan Amerika & Israel).

Dato : Bagaimana ia boleh membangkitkan kemarahan orang Melayu?

PP: Kemudian kita buat pertemuan dengan duta Arab Saudi di Malaysia. Selepas itu, kita mainkan isu di media bahawa kemungkinan ummat Islam Malaysia akan dikenakan sekatan selma 3 tahun atau pengurangan kuota jemaah haji akibat perhimpunan BERSIH.

Dato : Bagussss idea kamu! Saya pasti kali ini Pakatan akan terkubur terus!! Bulan ini saya bagi kamu bonus!

PP : Takkan bonus je boss? Hihihih
Dialog seterusnya anda sendiri lengkapkan...
"

sumber : tranungkite

*********************
Permata : Kalau negara Arab tu pandai,mereka akan menyiasat dari kedua2 belah pihak,kalau betul2 siasatan dijalankan..apakah yang akan menjadi natijahnya ya?ahaaa!!!....kerajaan perlu telus dan jujur..:P

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -