Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 4, 2012


Berikut adalah senarai mas kawen yang diperbincangkan di alam maya mengikut taraf akademik. Ini bukan mas kawen dah ni..ini jual anak namanya...huhu

Nampaknya,ramailah yang meyambung perjuangan Bujang Lapok ek..yelah,kalau lelaki tu banyak harta xpalah,kalau xda duit...?hah! macam mana agaknya?

Perempuan yang terbaik ialah yang paling sedikit maharnya...

Ustaz Azhar Idrus pernah cakap..."orang perempuan ni,byr mahal2 pun bukan buleh congek sokmo(maknanya tidur skali),kalau beli motor rxz..tiap2 hari boleh naik...". Haha..lawak betul ustaz..

Ibu bapa,janganlah meletakkan mas kawen yang tinggi untuk menjaga mudarat yang lebih utama iaitu berlakunya penzinaan,yelah..kalau nak cara halal xmampu,syaitan comfirm menghasut untuk memuaskan nafsu..ye tak?

Alhamdulillah,saya kawen dulu..keluarga isteri tidak meletakkan hantaran yang tertentu,hanya diserah 100% kepada keluarga lelaki untuk tentukan...syukur alhamdulillah...^_^..

Namun,kawen bukan kerana material..kawen kerana Allah dan ingin membina baitul muslim yang diredhai Allah,mengelakkan kefasadan dalam amalan. Terhasillah satu ikatan yang kukuh,terjamin harmoni dan dipenuhi kasih sayang dan juga dirahmati Allah...Alhamdulillah...


Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -