Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 3, 2012RANAU: Rahsia seorang murid perempuan berusia 12 tahun pulang ke rumah dalam keadaan resah dan tidak terurus pada jam 3 pagi membongkar perbuatan teman lelaki yang merogolnya tiga kali di Kampung Kauluan Kundasang, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 11 malam, murid berkenaan dikatakan bertemu teman lelakinya yang berusia 22 tahun di pekan.Namun, selepas termakan pujukan, lelaki terbabit membawa mangsa pulang ke rumah sebelum merogolnya tiga kali. Selepas melampias nafsunya, lelaki terbabit menghantar mangsa pulang ke rumah, jam 3 pagi.

Bagaimanapun, sebaik melangkah masuk ke rumah, mangsa disergah bapanya yang hairan melihat keadaan anak gadisnya yang tidak terurus selain pulang awal pagi.

Bapa gadis berkenaan mendesaknya menceritakan apa berlaku tetapi mangsa memberi alasan hanya bertemu rakannya di pekan.

Lelaki berkenaan yang tidak berpuas hati dengan jawapan itu terus mendesak sebelum anaknya mengaku melakukan hubungan seks bersama teman lelaki.
(berita selanjutnya--->
KLIK SINI )
--------------------------------------------------------------------

MasyaAllah...apa nak jadi dengan dunia sekarang...ya Allah...sedih betul!

Beberapa perkara yang PERLU kita ambil pengajaran :

1- IBU BAPA perlu mengawasi anak-anaknya khususnya anak perempuan. Siapa kawan mereka,ke mana mereka pergi. Kalau dah lewat malam,xpayahlah BENARKAN mereka keluar. Jangan jadi ibubapa yang dayus!

2- Umur 12 tahun baru darjah enam dik,xpayahlah nak bercintan-cintun lagi...kan dah binasa badan...kalau xtahan sangat,nak bercinta jugak...suruh boyfriend adik masuk minang dan berkahwin je..- ni salah satu cara nak uji kesungguhan seseorang dlm perhubungan...hehe..sape yang ade pakwe,try buat eh..:)~

3 - IBUBAPA perlu mendidik anak-anak dengan didikan agama yang mantap untuk mengelakkan berlakunya kejadian sebegini...bila iman kuat,tidak akan tunduk dengan hasutan syaitan...insyaAllah..


~Ya Allah,berilah hidayah kepada masyarakatku kerana mereka tidak mengetahui...aamin


Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -