Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 3, 2012Rakyat Mesir sekali lagi bangkit menyuarakan ketidakpuashatian mereka terhadap hukuman yang dikenakan terhadap perdana menteri lalu,Muhammad Husni Mubarak dan konco2nya yang dibacakan hari ini. Mahkamah menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup ke atas Mubarak dan Menteri Dalam Negeri, Habib 'Adli serta membebaskan yang lain termasuk anak Mubarak, 'Ala' dan Jamal.


Keputusan ini menimbulkan kemarahan rakyat yang menginginkan hukuman mati dikenakan terhadap mereka.namun hanya penjara dikenakan..justeru itu,rakyat kembali berhimpun di beberapa tempat termasuk dataran Tahrir yang menyaksikan tumpahnya darah syuhada' 24 Januari tempoh hari.


Doakan tiada keributan berlaku dan semoga semuanya selamat...huhu...
________________________


Berita lain :

Laporan Moraselon:Mubarak enggan turun dari helikopter yang membawanya dari Pusat Rawatan Kebangsaan ke Penjara Turrah. Setibanya di penjara tersebut,Mubarak berkeras tidak mahu turun kerana dia mengetahui dia akan kekal di penjara dan tidak akan pulang semula ke pusat rawatan yang penuh dengan kemewahan tersebut. Mubarak dilaporkan menangis dgn kuat dihadapan ramai sekitar setengah jam dan para pegawai keselamatan berusaha memujuknya supaya memasuki penjara.


Usaha bagi memindahkan Mubarak ke penjara telah dilakukan oleh Parlimen melalui perbincangan hangat dalam dewan tetapi permintaan Parlimen ditolak oleh mahkamah bahkan Ahli Parlimen FJP dari Port Said, Dr.Akram Sya'ir yang lantang mendesak demikian diugut bunuh oleh penyokong Mubarak. Akhirnya, hari ini Mubarak dipindahkan juga ke sana atas perintah Peguam Negara pagi tadi.-rakan fb(abdul malik)

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -