Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 23, 2012

Kalau kita keluar rumah,kita akan tidak senang duduk,gelisah dan tidak tenteram...

kalau yang ada hp canggih,ipad dsb..keluarnya mereka seperti tidak keluar..mata hanya tertumpu kepada ipad@hp yang ditangannya...samada membalas mesej atau meng'like' status atau juga mengupdate status...

semua nak update..huhu





Yang menjadi Bloggers,begitu juga...hari-hari duk fikir idea untuk update blog agar pelawat selalu ramai,trafik meningkat,follower beribu2..

Hingga terkadang melepaskan tanggungjawab yang wajib dilunaskan..tidak kiralah,tangungjawab sebagai seorang ketua keluarga ke,sebagai seorang anak ke,sebagai seorang isteri ke...dan lain2..

Apa yang selalu bermain di minda ialah,eh..nanti nak update ape,nak blogwalking kat mana pula..dsb..



 Tidak kurang jugak yang punya acc twitter...seperti biasalah..tweet sana,tweet sini..

status masuk tandas,buang air besar a.k.a berak pun ditulisnye..apekebendalah tu...ish...buat loya orang membaca je..










Tetapi....alangkah sedihnya kita...
Selalu duk fokus kepada benda2 alah di atas..hingga kita lupa..apa yang wajib kita update hari-hari ialah....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Al-Quran...

Ya...Al-Quran..kalau sehari tak baca Quran,rasanya kita tidak apa-apa kan???..kalau langsung tidak ingat Quran,lagilah dahsyat....Allahurobbi..


Updatelah iman kita setiap hari agar hidup kita diberkati Allah...


Betapa jauhnya kita dari agama Islam yang kita muliakan...


[muhasbah meningkat ketaqwaan]
~selamat beramal~

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -