Posted by : Waalid Al-Marbawi Jun 8, 2012

Dalam keghairahan mencantikkan blog,kebanyakan daripada kita meletakkan bermacam-macam jenis widget a.k.a anasir luar yang secara kita sedar atau tidak telah melambatkan proses loading blog sekaligus memboringkan sahabat2 blogger yang ingin singgah ke blog kita...siapa yang rugi?kita ngan blog kita jugak kan?huhu..

Contoh blog yang Berat : ish..banyak sangat widgetnye pun..huhu...:P


Kat bawah ni adalah alat untuk menyukat keberatan blog kita,tersangat mudah untuk menggunakan benda alah ni,tuan puan hanya perlu memasukkan alamat web/blog tuan puan ke dalam ruang yang disediakan dan tekan 'check'..Perhatikan "Saiz" blog tuan puan tu.. "Load Time" dan "Avarege Speed per KB" akan berubah2. kalau saiz lebih daripada 150kb,cubalah buang apa2 yang tidak patut ye..huhu,seperti jam,animasi,kalendar dll..yang penting,jumlah posting kalian jangan melebihi dari tujuh,sebabnya? 7 adalah jumlah ayat al-Fatihah..hehe..ok,jom ujicoba blog tuan puan di bawah..:)



Masukkan Alamat Web/Blog (Maksima 10)

(contoh: permataperjuangan.blogspot.com)






Powered by iWEBTOOL

wallahua'lam.. selamat mencuba ye! sumber : sifu almansuqie

Leave a Reply

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩
Terima kasih kerana sudi membaca artikel yang dimuatkan di sini,jadi sudilah kiranya utk mengulas@memberi komentar disini :

1. Jagalah adab menegur
2. Sila gunakan nama@link utk kemudahan bersama
3. Terima kasih sudi komen..
4. Boleh Guna Kod² Seperti Ini <b>, <i>, <a>

●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

.:: Arkib Permata ::.

- Copyright © ::Permata Perjuangan™ :: - Permata Perjuangan - Powered by Blogger - Designed by Waalid Al-Marbawi -